top of page

Zeytinyağlı Enginar


Mutfak Hikayelerim

Zeytinyağlı enginar, zarif bir hanımefendi havası var sanki adında. Güneşli bir sabah uykusundan uyanmış da beyaz ipekten sabahlığını giyip denize nazır balkonunda hava almaya çıkmış bir hanımefendi havası. Garip bir benzetme gibi gelebilir ama bence yemeklerin bizi doyurmaktan daha fazla bir işlevleri var. Ruhumuza dokunuyorlar bence. Enginar böyle işte benim için, kendimi iyi hissettiriyor. Pek çok şekilde pişirilebilir, ama klasik zeytinyağlı versiyonu en güzellerinden. Tarifi bilenler hadi pişirin, bilmeyenler için tarif aşağıda, tam mevsimi şimdi, hadi... kolay gelsin.

Malzemeler

7 adet enginar

1 adet patates

1 adet havuç

1 su bardağı bezelye

1 adet orta boy soğan

1 kaç dal dereotu

2 adet limon

1 su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı şeker

1 bardak su

tuz

Yapılışı

Patates, havuç ve soğanı yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın. Bir tavaya beş yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve küp küp doğradığınız soğanları da ilave ederek hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Dereotunu ince ince kıyın.

Soğanların üzerine önce havuçları koyup iki dakika, sonra da patatesleri ilave ederek iki dakika ve daha sonra da bezelyeleri ilave ederek bir iki dakika daha kavurun. Dereotunu ilave edin ve 1 dakika daha kavurduktan sonra ocağınızı kapatın.

Karışımı kenara alın.

Bir kabın içine kalan zeytinyağını, suyu ve şekeri koyun, 2 adet limonun suyunu da sıkarak karıştırın. Arzunuza göre tuz ilave edin.

Geniş bir tencerenin içine enginarları dizin. Hazırladığınız garnitür karışımını enginarların üzerine bir kaşık yardımıyla koyun. Enginarın pişeceği limonlu su karışımını da ilave edin ve enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 - 20 dakika pişirin.

Soğumasını bekleyin, ve geniş bir kapta servis edin.

Afiyet olsun.

APPETIZING
ADVENTURES
-
COOKBOOK

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Henüz etiket yok.
bottom of page