top of page

Beyaz Peynirli Pırasa Böreği


Bir klasik börekler vardır, bir de pırasa böreği :) Tamam her çeşidini seviyorum ama pırasa böreği damağımda her zaman daha harika bir tat bırakıyor. Misafirleriniz ve kendiniz için farklı bir tat arıyorsanız da ideal. Umarım seversiniz.

Malzemler

- 1 kg pırasa

- 60 gr beyaz peynir

- 3 adet yufka

- 2 adet tumurta

- 250 ml süt

- 4 yemek kaşığı yoğurt

- 4 yemek kaşığı sıvı yağ

- tuz

Yapılışı

Pırasaları temizleyerek yıkayın ve küçük halkalar halinde kesin. Derin bir tavaya sıvı yağı koyarak pırasaları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun.

Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezdirin. Kavurduğunuz pırasaları soğumaya bırakın, soğuduktan sonra beyaz peyniri üzerine ekleyerek güzelce karıştırın. Yufakları yarıya bölün, ve böldüğünüz yarım yufkayı düz bir zemine serin. Bir kapta bir adet yumurtayı, bir bardak sütü ve bir kaşık sıvı yağ ile tuzu karıştırın. Bu karışımı bir kaşıkla yufkanın üzerine sürün. Daha sonra hazırladığınız malzemeyi yufkanın üzerine dağıtın. Yufkayı uzun kenarından katlayarak rulo haline getirin ve yuvarlak bir fırın kabının ortasına koyarak gül böreğinde olduğu gibi sarın. Her yeni yufkayı kaldığınız yerden ekleyerek yufkalar tamamlanıncaya kadar sarmaya devam edin.

Böreğiniz yandaki gibi görünmelidir. Bu işlem tamamlandıktan sonra, üstüne sürmek için bir adet yumurta, dört kaşık yoğurt ve iki kaşık sıvı yağı karıştırın.

Hazırladığınız böreğin üzerine eşit şekilde yaydırarak sürün. 180 derecelik fırında 40 - 50 dakika arasında pişirin.

Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

APPETIZING
ADVENTURES
-
COOKBOOK

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags
Henüz etiket yok.
bottom of page